Stål unitor protese

Tynd og meget holdbar. En stål unitor – delprotese er den type som fylder mindst i munden og sidder utrolig godt.

Der er en delproteser der erstatter en eller flere naturlige tænder. De sidder fast ved hjælp af bøjler der klikker op omkring de naturlige tænder.

Bøjlerne placeres så de ses minimalt. Der kan desuden laves små støtter der ligger på tyggefladen af tænderne.

Sådan bliver stål unitor delprotesen fastgjort

Trykket fra delprotesen fordeles ud på de naturlige tænder, der er beregnet til belastningen, og sørger for protesen trykker mindst muligt på gummerne.

Tandlægen laver ofte små riller i tænderne, hvor de små støtter passer ned i, så bøjler og støtter generer mindst muligt.

Der laves ikke skader på tænderne, da man ikke sliber igennem emaljen, der beskytter tænderne.

Unitor med støbt stel, er den mest stabile og holdbare løsning, her støbes et stålstel, med støbte bøjler, der passer perfekt rundt om de naturlige tænder. Stål unitor fylder væsentligt mindre end en delprotese fremstillet i akryl eller flex.

Stålunitor er letter at vænne sig til, da den ikke har stor kontakt til gummen, men er ophængt på naturlige tænder.

Den støbes i et tyndt, men stærkt lag metal, så den fylder meget lidt i munden, og ses meget lidt.

Der bruges altid 3D scanning til denne type proteser, for præcis resultat

Ved delproteser oplever man ofte at mad kan sætte sig ved bøjlerne, derfor er det en god idé at tage den ud og skylle den når man har spist.

Du kan have glæde af delprotesen i mange år, hvis du sørger for at rengøre tænder og protese dagligt, og passer de regelmæssige eftersyn.

I gennemsnit holder en delprotese 8-10 år, men det afhænger af type af delprotese, den enkelte persons gummer og anvendelse.

HVIS DU FÅR HUL I EN TAND, SOM BØJLEN HVILER PÅ, SKYLDES DET ALTID BELÆGNINGER. GRUNDIG DAGLIG BØRSTNING AF TÆNDERNE OG PROTESEN VIL FORHINDRE DETTE. ER DU I TVIVL OM, HVORDAN DU HOLDER DEN REN, KAN DU SPØRGE mig Klinisk tandtekniker Annette Andersen fra Taastrup

Kontakt os